Bukowskis Real Estate

SMULTRONSTÄLLE MED HAVSUTSIKT OCH SOMMARKÄNSLA I TOREKOV! 

På första parkett, vid Torekovs strand och med bara några minuters promenadavstånd från restauranger, torget och hamnen, ligger denna lilla pärla som nu kommit ut till försäljning. Huset, som utgörs av en gammal fiskarbostad, har sitt ursprung från 1700-talet, men är senast ombyggt under 1990-talet. Bostaden är perfekt för den som önskar ett mindre boende i Torekov med fantastiskt läge och inte för mycket att ta hand om.

Via huvudingången från en av Torekovs mest pitoreska gator, Bläsingevägen, kommer man in i bostaden via den lilla hallen. Härifrån leder trappan till höger upp till övre plan och till vänster kommer man in i vardagsrummet. Vardagsrummet är ljust och trevligt och här finns charmiga tidstypiska detaljer såsom det vackra blyinfattade fönstret mot Bläsingevägen och de synliga bjälkarna i taket. På golvet ligger ett furugolv. Vardagsrummet leder vidare in till kök och matrum. Det lilla arbetsköket är av äldre modell med charmiga och handmålade skjutluckor. Matrummet rymmer ett bord med plats för 6-8 personer och det stora fönstret i rummet är som en vacker tavla med utsikt över både Torekovs småbåtshamn, Torekovs strand och Hallands Väderö. Från kök och matrum når man hallen som leder vidare ut till den lilla uteplatsen. I hallen finns både ett helkalkat duschrum och separat WC med mosaik på golvet. 

På övre plan finns ett sovrum, även detta med fantastisk utsikt mot hav och hamn. I hallen utanför finns en fiffig sovalkov med inbyggd säng. Här finns även tvättställ och två rymliga klädkammare. 

Källaren är beklädd med träpanel och har klinker på golvet. Här ryms idag tvättstuga med tvättmaskin och dusch av äldre modell. Detta utrymme skulle dock kunna utnyttjas till både gästrum och förråd. Eller varför inte spa med bastu?

Uteplatsen är stenlagd med natursten och längs med de murade väggarna finns rosenbuskar och hortensior. Den lilla blå grinden i stenmuren erbjuder en perfekt genväg när man vill springa ner till stranden och ta sitt morgon- och kvällsdopp!

TOREKOV
Torekov är ett gammalt fiskeläge som är beläget på västra kusten av Bjärehalvön. Byn är en välbesökt sommarort och är idyllisk med sina kullerstensgator och pittoreska Skånelängor. Samlingspunkten är den gamla ruinen vid torget där det ligger flertalet populära restauranger. Från den lilla hamnen går Väderöbåten dagligen ut till Hallands Väderö och på Fiskhuset får du dagsfärsk fisk varje dag. I byn finns flertalet badplatser och runtomkring går cykelvägar och promenadstigar i olika naturreservat. På Heden kan man njuta av både härliga promenader och av den mest fantastiska utsikten över Kullabygden och Hallands Väderö. Golfbanor finns det gott om runtomkring Torekov och givetvis finns det tennisbanor och numera även paddeltennisbana. Båstad centrum, med tågstation, sin välkända tennis och med all service som kan tänkas behövas, nås på drygt en kvart. Flygplats för inrikesflyg finns i Ängelholm och nås på en knapp halvtimme och Köpenhamns internationella flygplats ligger en och en halv timme bort.