Bukowskis Real Estate

På Ranviksvägen 18 har vi nu äran att erbjuda ett representativt hem om 254 kvm. Här samspelar generösa sällskapsutrymmen tillsammans med den privata boendedelen på nedre plan på ett tilltalande vis – allt mycket välplanerat och genomtänkt. Varför inte inleda en middag med en drink i cocktailrummet för att sedan förflytta sig vidare in i salong och matsal?

Gedigna materialval är genomgående för bostaden som är byggd 1968 med bland annat, det handslagna teglet som klär fasaden, teak i dörrar och fönster, skiffer på golv, koppar utvändigt - såväl som invändigt samt smides och mässingsdetaljer som smyckar bostaden.

Den skifferlagda gången kantas med rosor och lotsar alla besökare till den inbjudande entrén med teakdörr. Ljuset flödar in från de två fönsterljusen som klär entrédörren. Entrén har ett mörkt skiffergolv och här finns större platsbyggda mässingslådor för blomsterarrangemang som kan varieras utefter årstid.

Via en passage till höger nås bra möjligheter för klädavhängning. Här finns också gäst-wc, smyckad med svart/guldig mosaik och en cool detalj i form av guldfärgade äggkartonger i taket, inspiration från ett hotell i New York.

Vidare följer husets bibliotek/tv-rum med platsbyggda bokhyllor. Spröjsade fönster ger ett stort ljusinsläpp till detta rum. Här finns också en öppen spis.

Via de vackra altandörrarna nås det så kallade cocktailrummet. Rummet som från början utgjorde en större uteplats, isolerades och glasades in 1985 och utgör idag ett fantastiskt rum att vistas i, där man mer eller mindre har hela Båstad, Laholmsbukten och Hallndsåsen framför sig. Härifrån når man även trädgården, baksida såväl som framsida. Golvet är ett mörkt skiffergolv vilket är underhållsfritt och tåligt.

Från cocktailrummet nås salongen som bjuder in till härliga ytor att samlas kring. Två stora fönster ger rummet ett härligt ljus och har djupa fönsterbrädor av teak. En större eldstad utgör en central samlingpunkt för rummet. Från fönsterna slås man återigen av den storslagna utsikt som detta magiska hem har.

Salongen för oss vidare in i matsalen, även här med vackert spröjsat stort fönster och påfallande utsikt. Här finns ett inbyggt skåp i väggen med plats för glas eller porslin.

Från matsalen via serveringsgång nås köket som går i en härlig crèmefärg. Köket har luckor gjorda på specialsnickeri och påminner väldigt mycket om ett sekelskiftskök från Kvänum. Spis (Gorenje ny 2016), diskmaskin (ny 2012) och kylskåp (Bosch ny 2016) har samma crèmefärg som luckorna vilket gör att vitvarorna integreras. I köket påminns man återigen av husets många finesser; sopnedkast, inbyggd strykbräda samtidigt som materialvalen är påkostade; blandare i brons, fläktkåpa av koppar och bänkskiva av teak. Matplatsen i köket rymmer 10 personer och ligger i anslutning till en altandörr som leder vidare ut till en mindre balkong och en större uteplats. Från matplatsen skådas stora delar av Båstad med kyrkan i blickfånget.

Åter i entrén leder trappan med vackra smidesdetaljer oss ner till suterrängplanet. Här kommer man ner till gillestugan som utgör en samlingspunkt för detta plan. Återigen med vackert spröjsade franska altandörrar i teak som på något sätt för tankarna till södra Europa och där den skyddande oasen till trädgård väntar utanför. I detta rum finns också en mycket fin öppen spis.

Nedervåningen består av 3-4 sovrum som alla erbjuder bra med förvaring. Här finns två badrum, båda i originalutförande men i fint skick med klinker på golv och mosaik på väggarna. Planet har två separata ingångar, den ena som leder ut till trädgården och där den andra ger direktaccess till garaget. Suterrängplanet rymmer dessutom ett litet pentry, tvättstuga, teknikrum samt mat- & vinkällare.

Den ljuvliga trädgården som är lättillgänglig från stora delar av huset utgör en tyst oas, trots att man bara är en kort promenad från Båstads stadspuls. Här blandas rosor och pioner tillsammans med vintergröna växter som skyddar och gör trädgården fullkomligt privat och insynsskyddad samt dessutom lättskött. Syrener, Trollhassel, Rhododendron, Järnek och tre magnifika Magnolior är några växter värda att nämna. På framsidan har man sol fram till ca 16-tiden på eftermiddagen och på baksidan har man sol i stort sett hela dagen. Den fina uteplatsen på husets baksida är en naturlig plats att sitta vid.
Varmt välkomna till denna fantastiska bostad på utmärkt centralt läge i Båstad!

RENOVERINGAR: Hemmet har nyligen (2016) genomgått en uppfräschning där nästintill samtliga rum har målats. Köksluckorna har lackerats om, diskmaskin, kylskåp och spis har integrerats med samma färg. Nytt golv i kök. Kontinuerligt underhåll genom åren, nytt yttertak 80-tal m.m.

ÖVRIGA BYGGNADER: Integrerat garage med plats för en bil. Uppfart med plats för 3 bilar. Förråd för trädgårdsredskap. Stor vind ovanpå hela huset, möjlighet att inreda eller att ha som förvaring.