Bukowskis Real Estate

I det gamla fiskeläget Barsebäckshamn har vi nu äran att förmedla ett riktigt kulturarv från 1860. På första parkett ligger fiskarbostaden som varit i samma familjs ägo sedan 40-talet. Här bor man granne med havet och inifrån bostaden skådas en helt magisk vy över sundet, kustremsan, Själland och Ven. En tavla och ett skådespel som fångar betraktarens uppmärksamhet.

Bostaden som består av två enheter utgör ett ypperligt generationsboende - permanent såväl som fritidsboende. De två husen har en fasad av vackert gult handslaget tegel och ligger i vinkel i den stora trädgården som skyddar och gör utemiljön till en privat sfär. Mot den lugna gatan skyddar nyponbuskar som både är ett bra insynsskydd såväl som vindskydd. Tomten om totalt 868 kvm upplevs som stor och består av flertalet frukträd, rosor och buskar av olika slag. Biluppställningsplats för fyra bilar finns skyddat bakom ett större syrenbuskage där det också finns en redskapsbod som byggdes ny för ca 5 år sedan.

Boningshusets entré vetter ut mot Skansvägen. Den vackert blåa pardörren bjuder in till en mindre entré. Till vänster nås husets matplats där man mer en gärna sitter och avnjuter en middag och blickar ut över den helt fantastiska utsikten. Köket har enklare standard med gott om arbetsytor. I anslutning till köket nås ytterligare en entré som leder ut i trädgården och husets baksida. Via en lucka i golvet under köket nås en liten matkällare.

Vardagsrummet nås från både kök och entré och är ett rum med gott om yta och plats för umgänge. Återigen har man havet precis utanför som ständigt påminner om dess närhet. Vidare följer ett mindre rum som tidigare hade en entré ut i trädgården, där dörren numera är igensatt. Rummet används idag som ett tv-rum men skulle likväl kunna användas som sovrum.

Åter i hallen nås trappan som leder upp till det övre planet. Detta våningsplan inreddes först på 70-talet och var innan dess en oinredd vind. Här ryms idag två sovrum, varav det ena är mycket rymligt och vetter söderut med fönster ut mot havet. Planet rymmer även ett badrum med dusch, tvättställ och wc.

Ute i den lummiga trädgården återfinns gästhuset som har två sovrum samt ett nyrenoverat badrum med dusch, tvättställ och wc. Vinden här är oinredd och skulle med fördel kunna inredas för att skapa ytterligare sovplatser.

Tomten har ev. möjlighet till avstyckning och detaljplanen skulle även med nuvarande tomtindelning tillåta en generös tillbyggnad.

Varmt välkommen till denna fantastiska idyll! Här bor man lugnt och skyddat med närhet till Malmö, Köpenhamn och Kastrup såväl som internationellt kända Barsebäcks Golf och Countryclub - hem för Nordea Masters. Icke att förglömma närheten till Tyskland och Hamburg som idag bara ligger 5-6 timmar bort, men som inom en ganska så snar framtid kommer nås inom 3 timmar härifrån. En stor lyx att ha närhet till storstäder men ändå kunna bo på ett så fantastiskt läge.

Här ges också möjlighet till rekreation i form av havsbad, härliga promenader och båtliv med Barsebäckhamn egna marina bara ett stenkast från bostaden. Rakt över sundet ligger även trevliga Skovshoved med en mysig hamn som är ett härligt utflyktsmål över dagen för den som har båt. För den badglade finns i Barsebäckshamn en barnvänlig strand norr om hamnen - givetvis kan man också om man så önskar ta sig ett dopp bara ett kort språng från bostaden. Verklig livskvalitet som är få förunnat!

Visningar sker efter överrenskommelse med mäklaren, välkommen att ta kontakt för er tid.

Renoveringar:
En omfattande renovering gjordes i början av 70-talet då både bostaden och gästhuset bl a vinterbonades (i samband med att det anlades kommunalt vatten och avlopp i området). Övervåningen på boningshuset inreddes i samband med detta. 1998-2000 genomgick huset återigen en omfattande uppfräschning där ytskikt gicks över; ommålning av rummen, takbjälkar togs fram, golv slipades, badrummet renoverades. Gästhuset renoverades 2015 med bl a nytt badrum och en total inre renovering. De båda husen är kontinuerligt underhållna.
Fiber är indraget i huset.

För en mer teknisk beskrivning av fastigheten, se "Beskrivning" under fliken Övriga dokument.