Bukowskis Real Estate

MAGISKA ULFVIK - VÄSTRA EKEDAL 1:2

Ett mer bedårande hem än Ulfvik får man leta efter, en udde med lång strandlinje och Baggensfjärden i blickfång. Egendomen utgör hela 11 235 kvm i ett underbart solläge. 

Västra Ekedal 1:2 är den första fastigheten i Värmdö kommun, med byggår 1880 och var på den tid det begav sig i familjen Traugotts ägo. På 50-talet förvärvades fastigheten av nuvarande släkt, en byggmästarfamilj som sedermera har tagit väl hand om vackra Ulfvik. Från 50-tals epoken återfinns påkostad och skräddarsydd interiör och design bl.a. från NK.

Utmärkande för fastigheten är dess orörda mark och gudomliga sydvästläge, brygga med segelbåtsdjup och pir som tar emot svall från fjärden. En plan tomt med ängsliknande delar och lummiga skogspartier, rik på fauna, sträcker ut sig ner mot vattenbrynet. Ett solur och en mängd magiska platser finns på tomten. Klippor med lång strandlinje sträcker sig längs med udden. Här återfinns formade klipphällar och trappsteg ner till dam- och herrbad. Här finns även en genuin sjöbod och en gäststuga. På tomten finns det även ett garage. Med tanke på fastighetens storlek finns det sannolikt möjlighet att anlägga pool/tennisbana eller vad som skulle passa den nya ägaren av fastigheten.

Hemmet utgör 375 kvm boarea och 55 kvm biarea och erbjuder två boningsplan samt inredd källare och isolerad vind (delvis inredd som sommarboende).

När man stiger in i hemmet infinner sig en fridfull ro. De bevarade tapeterna i kombination med högt till tak och trägolv gör att känslan är väldigt behaglig. Vackra detaljer såsom dubbeldörrar och handtag tar oss vidare in i hemmets inre delar. Här finnes stort vardagsrum med burspråk med vy över fjärd. Mitt i rummet finns en iögonfallande öppen spis. Intill detta magnifika rum återfinns en stor matsal (till vänster) och på motstående sida serveringsrum med originaldetaljer, kök, mindre matsal och jungfrukammare som idag är kontor. Verandan nås via serveringsrum. En grönmålad charmerande plats, med vattnet i vy. Här infrias rymd och ett vackert ljus, perfekt att ha samkväm kring afternoon tea med sina vänner. 

På det nedre planet finns det även ett master sovrum. Trägolven återfinns i samtliga av rummen såväl som flertalet eldstäder är bevarade i hemmet. En grönmålad trätrappa leder upp till övre planet.

Övre planet utgörs främst av sovrumsdel. Två av rummen har eget vatten. Vidare, två balkonger, varav den ena vetter ut mot vattnet via ett av sovrummen. Här återfinns morgonsolens strålar. Kakelugnar i tre av rummen, som även stoltserar med ett vackert ljusinsläpp och högt till tak. Hall, badrum och trappa till vind.

Vinden är delvis inredd för sommarboende och här finns i dagsläget sovrum. Det finns möjlighet till att inreda 2-3 rum, beroende av storlek och eventuella takfönster/kupor.

Källaren är inredd med klinkergolv samt delvis cementgolv. Vidare följer pannrum med luft/vattenpanna och varmvattenberedare, snickarrum, förvarings-/torkrum, matförråd, tvättstuga, badrum, bastu, bodega och separat vinkällare. Vedkällare ligger utanför och intill vinkällare. I källarplan finns en egen utgång till trädgården.

Ulfvik ligger i Saltsjö-Boo, på gränsen mellan kommunerna Värmdö och Nacka vilket gör att hemmet passar som såväl fritidsboende som ett permanenthem. Fastigheten har ett renoveringsbehov och säljs med friskrivning. Besiktningshandlingar finns att tillgå och annan relevant information gällande egendomen.