Bukowskis Real Estate

Ett klassiskt smultronställe på Malen i Båstad

Strandpromenaden 62 är ett riktigt smultronställe på ett av Båstads bästa lägen, i Malen. I blickfång skönjs Laholmsbukten, där vågornas brus vaggar till ro. Förbipasserande lägger den året runt blomstrande trädgården, om 1083 kvm, på minnet och den klassiska 30-tals byggnaden utmärker med sin proportionella dimension. Kaptenshuset skiner i sin glans och allt är av ypperligt skick. Den vita fasaden och de gråblåa fönsterpartierna harmoniserar väl.

Snickarglädje, med flertalet vackra detaljer, går att finna exteriört såväl som interiört. En ljugarbänk med klängande murgröna, vackra smidesgrindar, en liten fågeldamm, inglasad veranda med altan samt vacker trädgårdsmästarenhet är några av de detaljer som är utmärkande för hemmet. Trädgården erbjuder en vacker fauna av blomster. Följer i form av pioner, hortensior, gull och blåregn, clematis, vinrankor, vildvin mm. 

Bostaden utgörs av entréplan, övervåning och källare. Boyta om 154 kvm, källare om ca 80 kvm, uterum om ca 25 kvm samt garage om ca 32 kvm.

Via betongtrappa leds vi in i hemmet. Här möts vi av ett vackert genomgående ljus från flertalet fönsterpartier. Öppen hall, matrum och intilliggande kök, från hemmets renoveringsperiod under 90-talet. Vardagsrum med burspråk, kakelugn och med breda fönsternischer. Golv av massivt trä varvas med terrakottafärgad klinker i kök och hall. Vidare följer ett angränsande uterum och veranda med altan. Ett utmärkt ställe att spendera middagar på såväl som att sitta och läsa en bok på under såväl sommar- som vintertid. 

Övre planet utgör främst sov avdelning med tre väl tilltagna rum. Vidare, ett större kaklat badrum, med vidunderlig vy över hav och Båstad med omnejd. Gott om förvaringsutrymmen. Balkong, omringad av kringlande klängväxter med lila blomster, belägen in mot fastighetens östra sida med. 

Den inredda källardelen nås via vacker vitmålad trätrappa. Här går det att inhysa gäster eller familjemedlemmar som önskar separat ingång såväl som möjlighet till matlag via eget pentry. Ett mycket populärt tillhåll för ungdomarna. Tvättstuga inhyses i källaren där badrumet och källaringången har golv av kakel och klinkers.

Möjlighet finns att även bygga ett gästhus om ca 25 kvm samt att tomten tillåter ytterligare en utbyggnad om ca 6-7 meter av befintliga byggnader.

Båstads strandpromenad löper utanför tomtgränsen och fastighetens garage. Här infrias den dagliga motionen och nedanför bostaden ligger de omtalade sanddynorna såväl som bryggor att ta sitt morgon - och kvällsdopp från. Genom ett underbart västerläge, finns det möjlighet att njuta av solnedgången från hemmets alla hörn. Tallarna längs med stranden bidrar till en fin inramning av bostaden och dess omgivning.

En mycket välmående fastighet med ett extraordinärt läge. En av Båstads och Malens mer klassiska kaptensvillor som nu önskar finna en ny husbonde. För mer information, vänligen kontakta mäklaren.