Bukowskis Real Estate

KLASSISK FAMILJEVÅNING INVID KARLAPLAN

Värtavägen 6 utgör en klassisk såväl som praktiskt planerad familje- och sällskapsvåning, allt i tidstypisk sekelskiftes stil. Attraktivt läge invid Karlaplan, belägen i byggnad med vacker rödmönstrad fasadtegel. Ritad av arkitekt H. Westerlund och uppfört åren 1913-1918, av byggmästare G. A. Svensson. Hemmet utgör totalt 6 rok med en yta om 182 kvm. Ett utmärkt hem för familjen eller paret som valt att lämna sin villa på landet och önskar ett bekvämt boende med närhet till storstadens utbud. Här välkomnas vi av entré med golv och trappor av vit marmor, stuckaturer i tak av jugendtyp samt fönster med blyinfattat glas i geometriskt mönster.

Vi leds vidare in i en hemtrevlig hall, som inbjuder till våningen genom sin rymd och generösa takhöjd. Gästtoalett återfinns till höger. Från entrén nås bostadens balkong, belägen mot rofylld innergård. Här inbjuder sommarhalvåret till att duka upp och njuta av en härlig frukost, eller varför inte en kvällskopp thé. Från hallen skymtar våningens mer centrala delar, representationsytorna. Vi leds in i den iögonfallande matsalen, vacker sällskapsdel med ett intilliggande  bilbiotek alternativt sovrum. De tre rummen utgör den spatiösa och trevliga sällskapsdelen av hemmet, med avskärmningsmöjlighet via fina skjutdörrar i trä. Från stora fönsterpartier, mot Värtavägen och vy bort mot Karlaplan med dess storstadsliv, faller ljusinsläpp genomgående in i stora delar av bostaden. Vackra ekparkett golv.

Från sällskapsdelen tar vi oss vidare in till våningens bakre del, sovdel med kök, belägna in mot en tyst och lugn gård. Här möts vi av en serveringsgång som binder samman hemmets plan. Vidare följer två sovrum, med ett genomgående badrum. Ett väl tilltaget kök med plats för matbord. Intill bostadens kök återfinns slutligen ett mindre ovalt rum, med möjlighet för arbetsplats, alternativt ett ytterligare sovrum. Fina linnéskåp och platsbyggda garderober med målade dörrar i trä, skapar goda förvaringsmöjligheter i bostaden.   

En väl fungerande förening med god och stabil ekonomi. Till bostaden hör ett större förråd. Vi välkomnar till en våning med oändlig potential varifrån man med en varsam hand återskapar dess forna glans, och finner en trevlig familjevåning att trivas i! 

Med Fältöversten och Karlaplan som granne, nås inom gångavstånd ett generöst utbud av livsmedels- och saluhallsbutiker, flera trevliga restauranger, caféer och bagerier, trevliga lokalbutiker samt Östermalms bilbiotek. Likaså, med lokalisering i hjärtat av Östermalm, nås från gångavstånd här ett utbud av Stockholms mest välrenommerade förskolor, skolor, gymnasium, högskolor och universitet. Alla tänkbara kommunikationer återfinns runt hörnet. Närhet till flera rofyllda grön- och parkområden såsom den under sommarmånaderna stoltserande fontänen vid Karlaplan, likaså den redan under våren blomstrande Tessinparken. Under helgen trevligt promenadavstånd till flera grön- och skogsområden, däribland Liljansskogen samt Kungliga Durgården.

AVGIFT       

Avgiften omfattar 6 342 kr/månad och inkluderar värme och vatten samt kabel-TV (basutbud ComHem).                   

ÖVRIGT

Till våningen hör ett större källarförråd om ca 10 kvm. Säkerhetsdörr och gallergrind. Behov av viss renovering. Se vidare infomation under flik "föreningen"