Bukowskis Real Estate

IDYLLISKT I TOREKOVS BY! 

En gata upp från morgonbryggan och mitt i hjärtat av Torekov by ligger denna mycket trevliga fastighet bland kullerstenar och Skånelängor. Fastigheten känns genuint byggd och har en underbart mysig innergård omgiven av huvudbyggnaden och dess tre gästhus. Ett fantastiskt charmigt sommarboende med badrocks avstånd till salta bad, nybakade frukostfrallor och närhet till allt annat som Torekov har att erbjuda. Detta är dessutom en bostad som erbjuder olika boendelösningar beroende på var i livet man befinner sig - ett hem att växa i!  

Husen är uppförda i typisk Torekov stil med vitputsad fasad, spröjsade fönster med blå fönsterbågar och vackra cimbrishamns takpannor på taket. Boningshuset totalrenoverades under 1990-talet på ett smakfullt och omsorgsfullt sätt och så att känslan av det ursprungliga huset från 1867 bevarades. Materialen är gedigna och "råa" med synliga takbjälkar, antikbehandlade dörrar och massiva trägolv med breda tiljor. Charmen är slående! Via köksentrén, på husets ena gavel, kliver man in i en liten trevlig tambur med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Därifrån kommer man vidare in i det mysiga köket som är byggt i lantlig stil med köksluckor i pärlspont, fungerande öppen spis och synliga träbjälkar i taket. På golvet ligger vackert franskt terrakottagolv med golvvärmeslingor för bästa comfort. Här finns plats för rymligt matbord och via altandörren kommer man ut till trädgården och den trevliga uteplatsen. Köket leder även vidare in till matrum och vardagsrum. Matrummet, som även skulle kunna göras om till sovrum, vetter mot Christopher Barfoths gata och här finns gott om plats för härliga middagar. Vardagsrummet är stort och generöst med ljusinsläpp från sex fönster. Här finns plats för olika sittgrupper och den vackra kakelugnen i mitten av rummet använts flitigt både under höst, vinter och svala sommarkvällar. Vardagsrummet och matsalen knyts ihop via en liten hall med vackert tegel på golvet och utgång via pardörrar mot Christopher Barfoths gata. Från hallen leder trappan upp till övre plan och under trappan finns en gäst-wc med kakel i gammaldags stil. 

På övre plan finns två rymliga sovrum som är öppna upp till nock med synliga takbjälkar och fiffiga garderober inbyggda i snedtaken. Här finns en separat dusch och WC, båda med vackra halvmåneformade fönster och kakel i gammaldags stil. Ovanvåningen har en spännande planlösning med olika vinklar och vrår och förvaringsutrymmen i flera nischer. På ovanvåningen finns även en liten möblerbar hall som idag används som skrivhörna. 

GÄSTHUSEN
På fastigheten finns tre gästhus. De två större, som uppfördes 1992, är i stort sett identiska och rymmer sovrum, pentry med matplats, helkaklat badrum med dusch samt sovloft. I det ena gästhuset finns även en charmig braskamin installerad och det andra gästhuset är försett med öppen spis. Husen knyts ihop via tvättstugan som är placerad mellan dem. Utöver tvättpelare (TM och TT) ryms där även dusch, arbetsbänk med vask samt en mindre bastu. På gården finns även ett mindre gästhus, som förr i tiden utgjorde en gammal fiskaffär, men som numera rymmer ett sovrum med plats för dubbelsäng samt ett fullt utrustat badrum. 

INNERGÅRDEN/TRÄDGÅRDEN
Den vackra stenlagda innergården rymmer flertalet uteplatser med sol hela dagen. Längs med husväggarna och murarna växer rosor och lavendel och på den lilla gräsmattan står ett pampigt päronträd som ett trevligt inslag och bra insynsskydd. Flertalet mindre förråd är uppförda och gott om plats för cyklar finns utanför köksingången längs med muren mot Christopher Barfoths gata.  

TOREKOV
Torekov är ett gammalt fiskeläge som är beläget på västra kusten av Bjärehalvön. Byn är en välbesökt sommarort och är idyllisk med sina kullerstensgator och pittoreska Skånelängor. Samlingspunkten är den gamla ruinen vid torget där det ligger flertalet populära restauranger. Från den lilla hamnen går Väderöbåten dagligen ut till Hallands väderö och på Fiskhuset får du dagsfärsk fisk varje dag. I byn finns flertalet badplatser och runtomkring går cykelvägar och promenadstigar i olika naturreservat. På heden kan man njuta av både härliga promenader och av den mest fantastiska utsikten över Kullabygden och Hallands väderö. Golfbanor finns det gott om runtomkring Torekov och givetvis finns det tennisbanor och numera även paddeltennisbana. Båstad centrum, med tågstation, sin välkända tennis och med all service som kan tänkas behövas, nås på drygt en kvart. Flygplats för inrikesflyg finns i Ängelholm och nås på en knapp halvtimme och Köpenhamns internationella flygplats ligger en och en halv timme bort.