Bukowskis Real Estate

Nu förvandlas anrika Hotell Båstad till 13 mycket exklusiva och pietetsfulla lägenheter av absoluta högklass. Härifrån får man inte bara ett magnifikt utsiktsläge över Laholmsbukten utan här har man även promenadavstånd till allt som Båstad har att erbjuda i form av; strandpromenad, hamn, shopping och banker. Lägenheterna varierar i storlek från ca 60 kvm till ca 155 kvm, där vissa lägenheter även kan slås ihop till större enheter. Till varje lägenhet tillhör en parkeringsplats, vilket borgar för ett bekvämt boende. Dessutom erbjuder varje lägenhet en unik karaktär och historia som sträcker sig mer än 100 år tillbaka i tiden. Välkommen till ett liv i harmoni och trygghet – välkommen till Hotell Båstad!

HISTORIA: Förutom att Hotell Båstad är en symbol för Båstad vittnar detta anrika hotellet också om stadens långa historia som bad – och rekreationsort.
Där Hotell Båstad ligger idag låg vid sekelskiftet 1900 ursprungligen en äldre villa där två fröknar drev sommarpensionat. Pensionatet kallades ”randiga taket” eftersom taket som bestod av korrugerad plåt var lagd varannan röd och varannan vit.
Under 1900-talets första årtionde utökades pensionatet till Hotell Båstad och 1910 köptes hotellet av ingenjör Ludvig Nobel (brorson till Alfred Nobel). Nobel utvidgade Hotell Båstad en första gång redan vid övertagande men 1927-28 byggde Nobel om- och till det då anspråkslösa Hotell Båstad med målsättningen att skapa ett representativt, stadsmässigt hotell på bästa läge och fick då nuvarande utseende. Här har många semesterfirare passerat revy men också kungligheter, såsom kung Gustaf V som till och med har en egen svit uppkallade efter sig, den s.k. ”Kungasviten”.
Under årens lopp har många haft Hotell Båstad i sin ägo och verksamheten har gått från hotell och restaurang till nattklubben ”Boogie Club” som öppnades kring 60-talet och slutligen har hotellet nyttjats för utbildning.

BRF HOTELL BÅSTAD: Nu sluts cirkeln för Hotell Båstad, den anrika byggnaden ska förvandlas till lägenheter där all den nobla glans som varit ska bevaras i varje unika lägenhet. Det kommer bli en totalombyggnad som kommer utföras av det välrenommerade byggföretaget HA-Bygg. Hissar kommer installeras, VA-stammar, el- och VVS-system kommer att bytas, liksom alla fönster, dörrar, och golv. Varje lägenhet kommer i standardförslaget vara utrustad med golvvärme, maskiner från Miele, helkaklade badrum m.m. Beräknad inflyttning är årskiftet 2017/2018.
Målet är att skapa ett tryggt och bekvämt boende som främjar en hög livskvalitet och ett långt liv. I samband med ombyggnaden har man som köpare också möjlighet att vara med och inreda sin lägenhet precis som man vill ha den. Man väljer själv vilken stil och vilka funktioner man vill ha, vinkällare, spa, bibliotek etc.