Bukowskis Real Estate

Gathus med lokal i centrala Malmö, på pittoreska Idunsgatan

På idylliska Idunsgatan i centrala Malmö, i området Sofielund, finns det nu möjlighet att investera i en fastighet som går att omvandla till ett privat boende i kombination med verksamhet. Fastigheten har varit isamma familjs ägo sedan 60-talet, men med sitt ursprung från 1890-tal. Boninghus om 140 kvm med intilligande verkstad/lokal om ca 396 kvm samt ett garage om ca 48 kvm. Tomtarea om 200 kvm (Zonen 27) plus 576 kvm (Zonen 2) dvs. totalt 776 kvm. Privat insynskyddad stor innegård återfinns mellan huskropparna, som ligger i ett U.

Fastigheten utgörs av Malmö Zonen 2 och 27 som är samtaxerade. Fastigheten har tidigare använts som privatboende samt verkstad. Den privata enheten utgör om två plan och huset är av äldre karaktär, med byggår 50-tal. Den röda stenfasaden är ditsatt under senare del av 1900-talet. På framsidan ramar rosorna in byggnationen och detaljer finns att åtnjuta från byggår på hemmet. Efter en renovering kan ett utomordentligt boende komma att skapas på denna centrala adress. Invändigt finner vi större hall, vardagsrum och matsal samt kök och badrum på det nedre planet. Ovan plan utgörs av två större rum, större hall samt badrum.

Verkstadsdelen, som är klassad som industribyggnad, ligger alldeles intill den privata delen med en egen ingång från vägen såväl från innergård, utgörs av två plan om ca 150-200 kvm vardera. Fina ytor att förvalta till ett lämpligt användningsområde. Tidigare verksamheter är tvätteri, bokbinderi, kyrka och skola, men från 70-talet framåt har den använts som industrisliperi och egen verkstad. Passar utmärkt för mekanisk verksamhet, snickeri eller annan typ av hantverk. Eller varför inte som galleri, musikstudio eller liknande? Även denna byggnad inklädd med rött tegel och fönster från 50-tal. Garagedel finns på den inhägnande gården, med plats för motorcykel eller andra mindre fordon och redskap. 

På gatan ligger det ett flertal bostäder, vackert inramade av stockrosor, som ger en dansk känsla och inspiration. Ett historiskt område där spårvagnar en gång rasslade förbi och som idag utgör en lugn oas mitt i storstan. Vidare ligger Malmö Musikhögskola, som ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet, i närheten, vilken bidrar med en kulturell miljö till området.

Idunsgatan 46B - ett renoveringsobjekt med flertalet möjligheter för den kreative!

Övrigt

Stadsplan

Fastigheten säljs med friskrivning

Fjärrvärme