Bukowskis Real Estate

ETT MAGISKT LÄGE - RUTE FURILDEN 1:26

På den östra delen av Gotlandskusten, finns det nu möjlighet att förvärva en av de få tomterna som finns att tillgå på exotiska Furillen. Rute Furilden 1:26 utgör 7 299 kvm och har ett bygglov om 154 kvm med byggnadsarea och 222 kvm bruttoarea. En av de få kvarvarande enheterna på ön som innehar kvällsol och där ett bygglov lyckats att erhållas. Vidare så finns det strandskyddsdispens för tomten. Omringat av naturreservat är läget på tomten magiskt.

Furillen är en av Sveriges mest omtalade platser, känd för sitt vackra ljus och kan klassificeras som Sveriges motsvarighet till det danska Skagen. Från när och fjärran vallfärdar naturälskare såväl som fotografer och artister till denna idyll. Här finns närheten till, och vyn över vatten, oavsett var på ön du befinner dig. Dess omgivning utgör ett kargt landskap med inslag av martallar, raukar och stenstränder. Det blågröna vattnet och tystnaden är talande. 

Bygglovet som beviljats är en modern designad skepnad. Den präglas av raka lilnjer, öppna ytor och stora glaspartier. Material utgör trä och tak av zink. Arkitekten Martina Eriksson på M arkitektur har tagit fram dessa stilsäkra handlingar, som finns att tillgå för den potentiella köparen. Se Martinas verk på  http://www.residencemagazine.se/den-gotlandska-drommen/ samt  http://www.m-arkitektur.se/ även om inte kunden namnges.

Den som har ett intresse av matlagning och ekologiska kulinariska matupplevelser har hittat rätt här på Furillen. Vi finner i området närodlat och inhemska matprodukter från bl.a. betande får på Gotlands östra del. På ön finns det även alla möjligheter att sköta sig själv under långa perioder, men också chanser till kontakt på egna villkor. Hotellet Fabriken Furillen, med personal, gäster, restaurang och ett eller annat samtal, finns på promenadavstånd.

Det finns framdragen el och elcentral till tomtgräns. Möjlighet finns även att koppla på befintligt avlopp som innehas av Fabriken Furillen.  

Välkomna att kontakta mäklaren för mer information om denna underbart exotiska plats.