Bukowskis Real Estate

Egendom med flertalet faciliteter - Bjäres Toscana

Mitt på Bjärehalvön, i dess blomstrande landskap och iögonfallande natur, finner vi denna unika egendom. Med anor från seklets början, till en modern tappning i nutid. Klassisk New England stil blandas och harmoniseras med Gert Wingårdhs arkitektoniska fulländande.

Det centralt placerade Corps des logis är uppfört 1903 och utgör nio rum och kök med en boarea om 242 kvm och biarea om 54 kvm. Vackert grusad uppfart tar oss fram till huvudentrén. Huvudbyggnaden flankeras av större lada med boendedel, festdel med industrikök och det omtalade kvarnhuset av Gert Wingårdh, med intilliggande bäck. NOD Naturorienterad Design har skapat den japanska trädgården som ramar in Kvarnhuset. Se vidare en unik anläggning "The Mill House/Kvarnhuset/Wingårdh" på Google. 

Vidare följer ett underbart spaområde med många uteplatser, omringade av grönska, Tennisbana inhägnad av murgröna och vildvin, pool med stort trädäck och ett av Per Friberg ritat poolhus. Boule- och bollplan. Egen bokskog med porlande bäck. Japanskt spa och trädgård med en mängd olika blomster, såsom rosor av alla dess slag. Vidare möts vi av underbara rhododendron, azaleor och hortensior som inramar delar av gårdens uteplatser och stigar.

Egendomen är internationell i sin utformning och passar för den stora familjen som uppskattar social samvaro och har ett gediget umgänge. Även en oas för den sportintresserade och dessutom väl lämpad för att bedriva verksamhet för den som önskar. Gården kan nyttjas som ett permanent och/eller fritidsboende.

Lagom avstånd till Båstad och Torekov, såväl som till flygplats (20 min). Intilliggande golfbanor, och närhet till bad- och båtplatser. Privat och insynsskyddad.

Nedan följer vad egendomen har att erbjuda förutom det tidigare nämnda Corps des logis:

Huvudbyggnaden - Corps de logis

Enligt ovan.

Kvarnhuset 

Gert Wingårdh anlitades för att förverkliga Kvarnhuset. Huset är byggt i vackert bearbetad massiv ek och med stenytor av Ölandskalksten. De utvalda och vackra materialen, den japanska trädgården, det magiska läget intill bäcken med spadel, fulländar denna avskilda oas.

Ett unikt mästerverk som är prisbelönt. Omskrivet i många exklusiva magasin världen över. Kan Googlas på Wingårdhs Mill house/Kvarnhus

Pool- och Spaområde

Det finns ett större poolområde och spaanläggning på fastigheten. Här finns en tennisbana i målad asfalt vackert inhägnad med väggar täckta av murgröna respektive vildvin, Boulebana, Pool 5 x 16 2/3 m (3 längder = 50 m) uppvärmd med luftvärme, Bollplan 20 x 40 m, inhägnad av trästaket med murgröna och en barack innehållande stor bastu, dusch, WC, gym ( med ”osynliga solpersienner” som tar bort 80% av solvärmen) och pentry. Mellan baracken och bollplan finns en alkov för ”buffébord”, bridge eller läsning/relax i skugga. Poolområdet kan också nås med bil från ”baksidan”.

Arkitekt och professor Per Friberg har skapat en ombonad ”pastoralromantisk” miljö av den stora tomten om mer än 15 000 kvm. Den innefattar bokskog såväl som grönområde, bäck, ängsområde, gårdsplan, gångar och stigar, poolområde, tennisbana samt byggnader. Han skapade en väl genomtänkt praktisk struktur med vägar/stigar och varierande växtavgränsningar som bildar vackra rum. Del av bäcken stensattes och en vacker gångväg kantar del av den. Per ritade också den rustika poolbaracken.

Stallet

Stallet är omgjort efter ritningar av Wingårdhs Arkitektkontor, till en festvåning i två plan med ett angränsande industrikök. Nedervåningen utgör en festlokal för c:a 100 gäster med två toaletter och ett porslinsförråd/serveringutrymme. En trappa leder upp till logen som försågs med nytt golv, bardisk och fönster i ena gaveln. På baksidan gjordes en ansluten tillbyggnad innehållande glasförråd, kylrum och trädgårdsskjul.

Köket

I en separat byggnad, ritad av Wingårdhs, finns ett fullt utrustat industrikök. Väl använt för flertalet stora sällskap. 

Ladan

Ladan innehåller två enheter efter ritningar av Wingårdhs:

1) En femrumsvåning med tre sovrum, kök/bar/vardagsrum, separat vacker matsal, två toaletter, tre duschar och jacuzzi.

2) Nio enklare sovrum med gemensam dusch, toalett, pentry och hall med bordtennisbord och matbord. I anslutning finns här snickarbod och förråd.

Rosariet

Ett vackert och i blomningstid väldoftande ”rum”.

Övrigt

Köksträdgård som självförsörjer med hallon, smultron i bekväm ”plockhöjd” och björnbär.

Automatbevattning i hela området från egen brunn där så erfordras.

Alla gräsytor (utom ”åskådarslänten” vid tennisbanan) klipps med två auto-movers.

Robot för rengöring av poolen.

Minitraktor för gårdskrattning eller för måltidstransporter till poolområdet.

Två avskärmade parkeringsplatser för 4 resp. 3 bilar.

Två lättillgängliga komposter

Ett vedförråd.

Såväl poolområdet som del av trädgården är inhägnad för hundar och små barn.

Bergvärme med slutet system för Corps des logis men direktel i övriga byggnader.

Radonmätning 2010, Corps de logis, 40+/- 10 Bq/m3