Bukowskis Real Estate

Vi har nu nöjet att förmedla denna charmiga och välskötta gård med närhet till både Helsingborg och Ängelholm. Fastigheten ligger lugnt och fint belägen på den skånska slätten i utkanten av det gamla gruvsamhället. Här finns möjlighet att förverkliga sin dröm om en livsstil i gårdsmiljö och samtidigt kombinera detta med en spännande verksamhet. Gården har idag hyres- och arrendeintäkter samt en vinstdrivande verksamhet från festlokalen, som givetvis går att utveckla vidare för den som önskar.

MANGÅRDSBYGGNAD
Mangårdsbyggnaden som uppfördes redan 1806 är byggd i herrgårdsstil med vitputsad fasad, vackert spröjsade fönster och brutet tak med takpannor. Genomgripande renovering av byggnaden interiört gjordes 2007. TIll skillnad från många andra liknande gårdsbyggnader känns denna luftig och öppen då rummen går i fil och hela entréplanet är genomgående. Takhöjden känns också generös. Hela entréplanet har en härlig känsla av ljus och rymd och ytskikten är i gott skick och med trevliga material. Här finns genomgående ekparkett och fönsterbrädor i natursten. Braskaminerna, som finns installerade i flera av rummen, bidrar till en mycket gemytlig stämning.

När man kliver in i bostaden möts man av en trevlig och inbjudande hall med gäst-WC och trappa upp till övre plan. På entréplanet finns vardagsrum, allrum, kök och matsal. Köket är gjort i klassisk stil med vitmålad pärlspont på väggarna, vita köksluckor och bänkskiva i oljad ek. Massivt trägolv från Dala Floda. Den exklusiva gasspisen från ILVE passar liksom braskaminen i köket perfekt in i gårdsmiljön. Intill köket finns en groventré med gott om plats för avhängning och innanför denna finns en rymlig och fullt utrustad tvättstuga. Ovanvåningen erbjuder ett allrum och tre generösa sovrum. Från byggnadens Master bedroom finns utgång till en stor altan i österläge. På övre plan finns även ett rymligt kaklat badrum med WC, duschkabin och dubbla tvättställ.
Larm finns.

FESTLOKAL
Tidigare stallbyggnad från 1895 som renoverats grundligt och smakfullt under 2011-2013 och inretts till festlokal. Lokalen rymmer upp till 150 gäster och erbjuder matsal, bar- och loungedel, rymligt dressingroom med plats för avhängning och tre toaletter (varav en handikappsanpassad) samt stort cateringkök (ej godkänt restaurangkök). I anslutning till lokalen finns även en stenlagd uteplats i väster med underbar utsikt. 

GÄSTHUS/GARAGE
Gästhus där boningsdelen renoverades av tidigare ägare 2008 då el, vvs, isolering, ytskikt, badrum samt kök förnyades/installerades. Ena änden av gästhuset utgörs av verkstad/förråd/garage. Därutöver rymmer gästhuset ett separat gästrum med helkaklat badrum (WC/dusch) samt en uthyrbar lägenhet. Lägenheten är uppdelad på två våningsplan med sovrum och badrum (WC/dusch) på entréplan samt allrum/kök på ovanvåningen. Möjlighet finns även att utöka ytan genom att inreda vinden ovanför garaget. 

ÖVRIGA BYGGNADER:
Loge, garage/verkstad, äldre hönshus samt lekstuga

ÖVRIGT
Fastigheten är 5,9 ha, varav 4,9 ha åker med jordklass 8, beteshage med trädridå, gårdsplan med vårträd och arkitektritad trädgård. Trädgården har ett stort utbud av vackra och ovanliga träd såsom Sequoia, Ginko, Klotbok och Pelarek och i parken finns även flertalet buskar, perenner och kullerstens-/ölandsstensgångar. Åkermarken är utarrenderad (tom 13 mars 2019). Stödrätter som finns idag kommer att överföras till köpare.  

LÄGE
Fastigheten är tyst och lugnt belägen trots närheten till både E4 och E6. Endast 10-15 min från Helsingborg respektive Ängelholm och 1 tim till den internationella flygplatsen Kastrup och ca. 10 min till Ängelholms flygplats.