Bukowskis Real Estate

LJUVLIGA HANNAGÅRDEN PÅ TOPPEN AV BJÄRE!

Strax utanför Båstad ligger ljuvliga Hannagården med anor från tidigt 1800-tal. 
Boningshuset från 1909 om 131 kvm välkomnar med en härlig och stor terass i söderläge. Den öppna planlösningen infriar en ljus, behaglig och luftig känsla. De nyare ytskikten känns moderna och fräscha samtidigt som romantiska bevarade detaljer vittnar om husets ålder. 

Gårdshusen och boningshusen skärmar av i vinkel och gör trädgården på baksidan privat och insynsskyddad. Den lummiga trädgården erbjuder en stor variation av fruktträd och bärbuskar vilken man kan njuta av från det trevliga pooldäcket. På Hannagården finns en separat gästdel där det tidigare varit en godisbutik. Här finns också garage samt ett sockersött lusthus. Detta underbara lusthus är perfekt som ateljé eller för mingel och fest. Eller bara som en plats att sitta i lugn och ro och njuta av och beskåda den magiska dimman som ibland faller över åsen. 

För den hästintresserade finns gott om mark till hagar samt möjlighet att inreda det gamla korsvirkeshuset till stall. Det finns även två ridhus i närheten samt gott om ridvägar. 

Omringad av härliga ängar och åkrar där hästarna går och betar bara runt husknuten, inger Hannagården en underbar romantisk känsla. Den kärleksfulla atmosfären som genomsyrar alltifrån gårdsplan till boningshus samspelar i vacker harmoni. Här får man en sann idyll med närhet till populära Boarps köpcentrum, Båstads golfklubb samt till smultronställen som Kattviks båthamn. 

ENTRÉPLAN
Välkomnande och rymlig hall leder vidare in till det större sällskapsrummet med braskamin som idag används som matsal. Den öppna planlösningen leder rummen in i varandra och infriar en behaglig och luftig känsla. Planet har totalt tre sällskapsrum och ett större lantligt kök med direktutgång via de vackra pardörrarna ut till trädgården. Helkaklat badrum med kombinerad tvättstuga om 16 kvm med både dusch och badkar. Vitpigmenterade massiva furugolv samt klinkergolv i kök och badrum med golvvärme. 

OVANVÅNING
Den gedigna trappan, som är kvar sedan huset byggdes, leder upp till ovanvåningen. Här finns 2-3 sovrum, varav det största har en härlig kammincentralt placerad. Hela ovanvåningen har massiva furugolv. Underbara trätak i original påminner om en svunnen tid. Här finns tre balkonger i olika väderstreck med fantastiska vyer över Bjäres böljande ängar och åkrar. 

KÄLLARE
2/3 av huset har källare med förrådsutrymme. Resten är krypgrund. 

TRÄDGÅRD
Framsidan består av en gårdsplan med asfalterad infart. Vacker rabatt med lavendel i mitten av gårdsplanen samt kastanjeträd. Den herrgårdsliknande gårdsplanen, med vacker lavendel i mitten, erbjuder plats för flertalet bilar. Vita och lila syrénbuskar omringar gårdsplanen. Härligt större trädäck på framsidan i söderläge. Stor lummig trädgård på baksidan av tomten med flertalet äppelträd och plommonträd samt stora rhododendron buskar. Det finns även vinbärsbuskar, krusbär, hallon, smultron och jordgubbar. Större trädäck med pool från 2011. Den stora poolen (10x15 m) är uppvärmd och har finesser såsom jetstream och vattenfall. Tillhörande hästhagar i anslutning till gården. Direktutgång från köket till trädgården.